Дубовецька філія НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ"

12:19
"Чарівна ніч" у Дубівцях

Вночі, з 18 на 19 грудня,

Коли всі сплять

Снами носики соплять.

По пухнастому сніжку

У теплесенькім кожушку

Ходить Миколай тихенько

І під подушечку легенько

Свій гостинець підсуває

В цім йому допомагає

Його вірний помічник –

Ангел Божий вартівник,

Він є в кожної дитини

І береже її щоднини.

Ніч з 18 на 19 грудня справді чарівна, адже тоді творяться дива - усі дітлахи отримують подарунки. Миколай за допомогою небесних помічників встигає обійти цілий світ за одну ніч, це просто фантастично. Для дітей це найбільша радість та втіха, коли під подушкою вони знаходять подарунок. Багато дітей не вірять у Миколая, проте кожне сердечко бажає певного святкового дива. Так хочеться чуда в нашому сірому буденному житті, тому щоб розвіяти сум, вдихнути краплину віри у кожне дитяче та доросле серце, діти 2-4 класів разом із Дольною Ларисою Мирославівною, Ханас Марією Григорівною та Баран Зоряною Володимирівною підготували сценку до дня Святого Миколая «Чарівна ніч».

Під час розігрування сценки діти показали гостям свята на прикладі сценічних героїв, що необхідно мати віру у серці, бо віра - це дар Божий. Бог виявляє свою милість до нас тим, що при народженні обдаровує нею кожну людину. Сценічний герой Сергій (Яцюк Владислав) не вірив у Миколая тому чортики (Лучкевич Назар, Турчин Микола) тримали його у клітці, та ангели (Івахів Зоряна, Турчин Святослав, Оленюк Арсен) розповіли йому, що віра спасає і визволили хлопця з неволі. Миколай (Уніят Ігор) нагородив хлопця книжкою, заповнивши дитяче серце теплим почуттям доброти та іскри віри.

Після віршиків та пісеньок Миколай подарував дітям подарунки за те, що вони були чемними увесь рік, слухалися батьків, добре вчилися, допомагали іншим, були безмежно добрими та чуйними до людей. Наш духовний наставник отець Андрій розповів діткам про те, чому ми вшановуємо пам'ять Святого Миколая та святкуємо це свято, допомагаємо бідним та знедоленим.

Ось так у Дубівецькій школі пройшло свято Миколая. Діти пішовши додому готувалися до цієї чарівної ночі, адже до них обов’язково мав прийти святий угодник Миколай, залишивши під подушкою солодкий подарунок.

Дорогі друзі! Повірте і ви у диво святого Миколая, бо дива трапляються навіть у важкі часи. Повірте в це і додайте у своє буденне життя краплиночку чуда. Робіть добро рідним та близьким, даруйте людям радість. В цьому вам завжди допоможе Святий Миколай.

 

Ольга Подтабачна педагог-організатор

Дубівецької ЗОШ I-II ст.

Переглядів: 763 | Додав: Olya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]