Дубовецька філія НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ"

Рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО Всесвітній день поезії був призначений на 21 березня. Це свято відзначається з 1999 року. Формально всі найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН.
 
«На що придатний поет без болю? Вона потрібна йому як друкарська машинка»
Чарльз Буковскі
 
Рішення про встановлення Всесвітнього дня поезії було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Основна мета ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: proba | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)

20 березня виповнюється 373 роки з дня народження Івана мазепи. Іван Мазепа — досить неоднозначна фігура в українській історії. Народився майбутній гетьман 20 березня 1639 недалеко від міста Біла Церква. Іван Мазепа закінчив Києво-Могилянський і Єзуїтський колегіуми, останній з них перебував у Варшаві. Після навчання за сприяння батька Мазепу відправили служити польському королю Яну Казимиру. Завдяки цьому Івану Мазепі вдалося ще більше зайнятися своєю освітою. Він довго вчився в Європі (у Франції, у Німеччині, Голландії та Італії). В результаті Мазепа вивчив багато іноземних мов.

Подальша доля закинула Івана Мазепу до українських козаків. У гетьмана Дорошенка він дослужився до генерального писаря. Потім Іван Мазепа перейшов до Самойловича і отримав звання генерального осавула. У 1687 році Самойлови ... Читати далі »

Переглядів: 1954 | Додав: proba | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (0)