Дубовецька філія НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ"

23 серпня. Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

24 липня 1990 року, на флагшток перед будівлею Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у ... Читати далі »

Переглядів: 1146 | Додав: proba | Дата: 29.08.2012 | Коментарі (0)

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію російської організації про установу цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь у нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

Переглядів: 672 | Додав: proba | Дата: 18.05.2012 | Коментарі (0)

У другу неділю травня в Україні офіційно святкують День Матері (у 2012 році святкування припадає на 13 травня), бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина - Спасителя людства і, хоча в нашій країні це свято не користується такою популярністю як 8 березня, у багатьох країнах світу саме День матері є одним з найбільш шанованих свят. Ідея святкування Дня матері належить американці Джулії Уорд Хоув (Julia Ward Howe), яка в 1872 році опублікувала прокламацію Дня матері.

Люба бабусю і матінко мила,

... Читати далі »

Переглядів: 712 | Додав: proba | Дата: 13.05.2012 | Коментарі (0)

Всiх поiменно у незабуття.
I буде суд, який поверне вiру,
Та не поверне молодi життя.
Хто квiтень наш отак пiдступно зрадив,
Що стiльки горя, аж рида весна?
I хто тепер такiй бiдi зарадить?!
Щоб жив Днiпро i щоб жила Десна.

Не винен я, що все це сталось,
Що розкололась неба твердь,
Що в золотом покриту галузь
Ми атомну впустили смерть!

Д. Павличко

Минають дні, місяці, роки з пам’ятної квітневої ночі 26 квітня 1986 року, ночі, коли сталася страшна Чорнобильська подія.

26 років тому, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС вночі о 1 год. 23 хв. 40 сек. велетенське полум’я несподівано розірвало нічну пітьму.
Людству вiдомi прізвища всiх героїв-пожежникiв, якi першими стали до бою з непокiрним реактором. Багато книг на ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: proba | Дата: 27.04.2012 | Коментарі (0)

22 квітня в усьому світі відзначають День Землі. Він покликаний об'єднувати людей планети у справі захисту навколишнього середовища. Всесвітня акція День Землі почалася в США 22 квітня 1970 року.
День Землі 22 квітня відзначається під егідою ООН. Генеральний секретар організації Пан Ґі Мун заявив, що це свято є проявом поваги до «нашої спільної і єдиної планети».
В оприлюдненій з нагоди свята заяві глава ООН підкреслив, що в найближчі 20 років світові буде потрібно більше продовольства, енергії, питної води, а також робочих місць.
У різних країнах День Землі відзначають по-різному: активісти ініціюють різні екологічні проекти та акції, наприклад саджають дерева, прибирають вулиці тощо ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: proba | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

20 квітня у 1 класі відбулося свято, яке підготувала та провела вчитель першого класу Лучкевич Лариса Степанівна. Першокласники прощалися з першою книгою учнів — Букварем.  Діти із задоволенням продемонстрували  глядачам – учням, учителям, батькам та родичам все, що  вони навчились за перший рік навчання у школі. І ожили  букви, і цифри, прийшли в гості  сам Буквар, а згодом і  Читанка, Математика, Українська мова, навіть Незнайко. З  замилуванням спостерігали мами дітей, як їхні діти співали  і розповідали вірші. Пройде місяць, і першокласники  завершать навчальний рік, перейдуть у другий клас.  Попереду на них чекає ще довга і цікава дорога в Країну  Знань.
Вітаємо наших першокласників зі святом "Прощавай, Букварику!" Тепер, коли малюки прочитали свою першу і найважл ... Читати далі »
Переглядів: 806 | Додав: proba | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

Цей День встановлено в 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам`ятників і визначних місць. Святкується з 18 квітня 1984 року.
У 1924 році в СРСР Інструкцією Наркомпроса був розроблений Наказ, згідно з яким виконавчі комітети зобов’язувались стежити за тим, щоб «городища, кургани, могильники і інші місця, що представляють історичну цінність, не розчинялися, не розкопувалися в яких-небудь господарських цілях, а в колі пам’ятників залишалася б недоторканною охоронна смуга від одного сажня і більше, залежно від розміру і значення пам’ятника».
 У 1934 році було прийнято постанову, згідно з якою заборонні заходи Наказу почали вважатися застарілими і непридатними внаслідок величезного розмаху господарського будівництва.
 У Європі до історії ставляться дбайливіше, там зберігають навіть історичні ландшафти і пейзажі місцевості. Наприклад, у Франції проводять реконструкцію роботи ландшафтів ... Читати далі »

Переглядів: 634 | Додав: proba | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)

Лоза б'є — не заб'є
Віднині за тиждень
Буде Великдень!

Сьогодні відзначається ще одне велике свято - Вербна неділя. Його назва походить від того, що на це свято віруючі приходять до церкви з гілками, як правило, вербових рослин чи інших дерев, які першими розпускаються навесні, в ознаменування тих гілок, які різали іудеї, що зустрічали Ісуса у Єрусалимі. Звичайно, на півдні використовують квіти і гілки інших дерев, як правило, пальм. В Україні, де таких дерев немає і де перша розпускається верба, з давніх часів стали використовувати її гілки, тому і саме свято стало називатися Вербною неділею.

Але справжня його назва — Вхід Господній до Єрусалиму.

< ... Читати далі »
Переглядів: 655 | Додав: proba | Дата: 08.04.2012 | Коментарі (0)

Благовіщення Пресвятої Богородиці – дуже важливе у християнстві свято. Саме цього дня, 7 квітня, Марія отримала від архангела Гавриїла благу звістку про те, що стане вона Божою Матір'ю.

У цей день вперше за тривалий час, із тих пір як Єва була проклята, жінка була названа благословенною. У відповідь на слова Гавриїла Марія відповіла: "Тож буде мені по слову твоєму". Вважається, що саме в той момент і сталося непорочне зачаття.

У свято Благовіщення в церкві святять проскури, ці проскури мають цілющі властивості – лікують людей, приносять у дім щастя й примножують урожай, оберігаючи його від негоди. За своєю силою благовіщенська проскура майже така ж цілюща, як водохресна вода.

У народній традиції свято Благовіщення пов'язане з пробудження природи від весни. На Благовіщення люди відпускали з кліток пт ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: proba | Дата: 08.04.2012 | Коментарі (0)

Міжнародний день Інтернету святкується 4 квітня – у день (смерті) святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів, який створив першу в історії енциклопедію Etymologiae у 20 томах.

Крім того, дата 4.04 дуже схожа на помилку HTTP 404.

У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання.

У 1999 році були представлені кандидати на посаду заступника Інтернету: Святий Ісидор, свята Текла та святий Педро Регаладо. Ватикан досить довго обирав між кандидатами і лише у 2000 році почав схилятися до думки, що найкращим покровителем мережі буде святий Ісидор.

Ісидор Севільський став тимчасовим покровителем. Аргументуючи своє рішення призначити саме цього святого покровителем інтерне ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: proba | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 »