Дубовецька філія НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ"

21:49
Гурткове заняття з баскетболу

Позакласна та позашкільна робота з фізичної культури покликана забезпечувати всебічний гармонійний розвиток особистості школяра. Її специфічним змістом є рухова діяльність. Однією з основних i невід’ємних частин занять фізичної культури, факультативних занять, фізкультурно-оздоровчих заходів i спортивних розваг є баскетбол.

28 грудня 2016 року на базі Дубовецької ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар-практикум «Особливості методики проведення занять з баскетболу». Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Могильський З.П. продемонстрував учасникам семінару гурткове заняття, під час якого учні удосконалили технічні елементи з баскетболу, уміння раціонально виконувати техніко-тактичні прийоми: індивідуальні дії з м’ячем, способи взаємодії 2-х і 3-х гравців в умовах гри на високих швидкостях, закріпили поєднання пересувань, передач, ведення, зупинок та кидків м’яча.

Заняття проведено на високому теоретично-практичному рівні. Могильський З.П. під час занять з баскетболу успішно вирішує завдання гармонійного фізичного розвитку, вчить вихованців виконувати найрізноманітніші вправи, що сприятливо діють на різні відділи рухового апарату, на всі м’язові групи дітей. Вчитель виховує в учнів дисциплінованість, самостійність, колективізм, свідоме ставлення до зміцнення свого здоров’я, сприяє розвитку спритності і координації. Могильський З.П. заохочує учнів до постійних занять фізичною культурою, переконав школярів в тому, що заняття баскетболом сприяють розвитку багатьох фізичних якостей, підвищенню фізичної і розумової працездатності.

Різноманітні стрибки, виконання прийомів техніки нападу і захисту розвивають силу м’язів тулуба, ніг та рук. Це в свою чергу веде до розвитку швидкості, яка допомагає оволодінню технікою і тактикою гри у баскетбол. Методист Носко О.О., вчителі фізичної культури навчальних закладів Байковецької ОТГ Кітчак М.І., Касарда Р.С., Машлюх В.М. відмітили високий рівень організації і проведення заняття, теоретичних знань і практичних навичок школярів, уміння раціонально виконувати рухи в усіх видах діяльності, визначальну роль вчителя у вихованні морально-вольових якостей учнів, формуванні активно-позитивного відношення до занять з баскетболу. Заняття, проведене на базі Дубовецької ЗОШ І-ІІ ст., дало можливість учасникам семінару одержати необхідний матеріал для творчих роздумів, самовдосконалення, активного професійного росту.

Джерело: http://vobsr.blogspot.com/2016/12/blog-post_29.html

Переглядів: 448 | Додав: T-34_Tank | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]